top of page

סדנאות וכנסים, קולות קוראים

| קולות קוראים - פסטיבל קולנוע גליל - אדם&טבע

פסטיבל קולנוע גליל - אדם וטבע, מהדורת 2024 מתבשל במחתרת ומתוכנן לתחילת יוני.

ובינתיים המתח בשיאו. האם חיזבאללה ינצור את נשקו? האם גלנט יבוא על סיפוקו? האם ישובו הגולים? האם ינדדו העגורים? 

ועד שיתקבלו תשובות, וכדי להישאר אופטימיות פתחנו כמה קולות קוראים

  • קול קורא בינלאומי להגשת סרטים לפסטיבל דרך filmfreeway. מוזמנים להפיץ לחברים בחו"ל. יסגר ב-31.3.2024 

  • קול קורא ישראלי להגשת סרטים ישראלים יסגר ב-31.3.2024

  • קול קורא לאמנים ואמניות להגיש הצעות לתערוכה שתוצג בימי הפסטיבל. יסגר ב-16.3.2024.  

לטפסים המקוונים יש ללחוץ על התמונה המתאימה 

 

פסטיבל קולנוע גליל - אדם&טבע קול קורא לשנת 2024.png
תערוכת אמנות קול קורא מרובע.png

| קול קורא 1 לשנת 2024 - קרן קולנוע גליל 

נפתח קול קורא ראשון לקרן קולנוע גליל לשנת 2024. לכלל הג'אנרים לכל שלבי ההפקה. לעלילתי ארוך - פיתוח בלבד. להגשה מקוונת באתר הקרן

לחצו על התמונה

418151030_1260524268217322_3296813821355028266_n.jpg

| אירוע לציון 5 שנים לקרן קולנוע גליל - 21 לדצמבר 2023

Screenshot 2023-12-19 at 12.20.46.png
Screenshot 2023-12-19 at 12.22.52.png
Screenshot 2023-12-19 at 12.22.10.png
Screenshot 2023-12-19 at 12.32.50.png
Screenshot 2023-12-19 at 12.25.01.png
Screenshot 2023-12-19 at 12.25.33.png

בצל המלחמה בעזה ובגבול הצפון, בעוד כ-60 אלף מתושבי הגליל מפונים מבתיהם, ערכנו אירוע מקוון לציון 5 שנות פעילות לקרן קולנוע גליל. 

ביקשנו מיוצרי הגליל לשלוח לנו גלויות מצולמות המתארות בקצרה את מה שעובר עליהם. את הגלויות שנשלחו ערכנו למקבץ שיצא מגוון, מיוחד ומרגש - יצירה קולקטיבית אישית מאוד, אבל גם כזו שמיטיבה לתאר את הזמן השבור של כולנו כאן בצפון. 

המקבץ הוקרן בפלטפורמת הסרטים המקוונת החדשה של קרן קולנוע גליל ובעקבות ההקרנה שוחחו יהלי גת ושרית חיימיאן עם היוצרים על יצירה אישית בזמני משבר, מלחמה וחירום, שבהם האסון שחווה הכלל נכנס לכל אחד מאיתנו הביתה. 

לצפייה בפרוייקט הגלויות לחצו על הכפתור

| המשולש - טבע. מוזיקה. קולנוע - סיכום פרוייקט

sound workshop.jpg

פרוייקט המשולש - טבע, קולנוע, מוזיקה, נערך ב-2020 כפרוייקט של החזית הצפונית בשיתוף עם הרשות לפיתוח הגליל שאפשרה לנו להשתמש במאגר המוזיקאים שיצרה. הפרוייקט כלל סדנאות מקוונות בהנחיית מאירה אשר, ורוני וייס - שניהם תושבי הגליל. רוני וייס שימש גם יועץ אמנותי. הוענקו מלגות בסך 5000 שח לשני מוזיקאים גליליים, אשר יצרו פסי קול לשני סרטים קצרים שהופקו ביוזמת הפסטיבל, ובתמיכת קרן קולנוע גליל, קבוצת כתר, ורשות ניקוז קישון.

ב-2021 נערך הפרוייקט כחלק מתוכנית רזידנסי באגמון החולה, ובשיתוף עם קרן קולנוע גליל, מפעל הפייס ואגמון החולה. במסגרת הפרוייקט נערכה סדנת סאונד בשטח האגמון, המוזיקאים צורפו לשלושה צוותי צילום ששהו באגמון והוענקו שלוש מלגות שהייה למוזיקאים ומוזיקאיות שיצרו פסי קול לסרטים שצולמו באגמון. 

חמשת הסרטים שהולחנו על ידי מוזיקאים ומוזיקאיות מהגליל הוקרנו בהקרנת בכורה בפסטיבל גליל לסרטי הרפתקה באוקטובר 2021. 

הסרטים, הבמאים והמוזיקאים, שהשתתפו בפרוייקט: 

נגד הזרם - בימוי: עומר יפמן וחן רותם, מוזיקה: בועז גלילי

חותרות לחיים - בימוי: ג'ודי הרבשטיין, מוזיקה: שחר קאופמן

צ'יאן - בימוי: משי קופלביץ', מוזיקה: יהל פייזנר

מהות - בימוי: קונרד לבק, מוזיקה: גיה יובל

גישוש - בימוי: אלון מירום, מוזיקה: רועי מולה

 

| שנתיים - לקרן קולנוע גליל

דצמבר הוא חודש הסיכומים. קרן קולנוע גליל מציינת בדצמבר 2020 שנתיים להקמתה. השנה בצל מגיפת הקורונה נערכו כל אירוע סוף השנה כאירועים מקוונים. נאחל לקרן ולפורום היוצרים הצלחה גדולה גם בשנה השלישית, ולעצמנו נאחל שבשנה הבאה ניפגש פנים אל פנים.  

קרן קולנוע גליל חוגגת שנתיים-05.jpg

| השקת קרן קולנוע גליל - דצמבר 2019

קרן קולנוע גליל הושקה בשלושה ימים של אירועים קולנועיים, מרגשים ומלאי עניין, שהם גם הצהרת כוונות לגבי פעילותה העתידית של הקרן.

התחלנו בבוקר יום חמישי ה-19.12 במחלקה לקולנוע בתל חי בהצגת ארבעה פרוייקטים דוקומנטריים המופקים בגליל בימים אלו. מולי וצליל לנדסמן הציגו את הפרוייקט החלום האירופאי – על המאבק להשיב יצירות אמנות שנבזזו על ידי הנאצים לבעליהם היהודים, עופר פריימן הציג את לעזוב את גן עדן  - על משפחה ברזילאית בת 17 נפשות המתגוררת בקומונה בחווה פסטורלית, ויום אחד כשבני המשפחה מגלים את שורשיהם היהודים – עולמם מתערער. שרה צפרוני ואנצ'I גוש הציגו את מעשה שהיה בבסלניי – על הצלתם של ילדים יהודים יתומים במלחמת העולם השנייה בידי הצ'רקסים המוסלמים מהכפר בסלניי והמאבק להכיר במצילים כחסידי אומות עולם,  וענבל שפרינצק הציגה את מאז שנדב – על הוריו של נדב ריימונד שנפל בצוק איתן שהזוגיות שלהם כמעט מתפרקת בעקבות השכול שפקד אותם, אבל אז הם מחליטים להוליד עוד ילד.

מייד לאחר מכן צפינו בפרקים מתוך הסדרה הנהדרת "רק להיום" העוסקת בקורותיהם של אסירים משוחררים הנמצאים בתהליך שיקום בהוסטל "חצי הדרך" ועל יחסיהם עם העובדות הסוציאליות שלהם ועם העולם שבחוץ. פרקים מהסדרה צולמו בגליל בקריית שמונה, בשלומי ובנהריה. ניר ברגמן במאי הסדרה, שוחח איתנו על תהליך היצירה, על עבודתו עם השחקנים ועל  החלטתו לצלם בגליל למרות הקושי ההפקתי הרב והעלויות הגבוהות. "האווירה של הגליל, היופי החורפי שלו, והמראה המיוחד של קריית שמונה ושלומי, היו כל כך בעלי ערך לסדרה ולסיפור, שהייתי מוכן לשלם מחיר גבוהה על מנת לצלם כאן" – אמר ניר.

בהמשך למפגש המרתק והמרגש עם ניר, נערכה סדנה מקצועית לצלמים בחסות גליקסון (חברה לציוד צילום בתל אביב) את הסדנה העביר עומר מנור, ומטרתה להכשיר קאדר של צלמים ועוזרי צלם שיוכלו להשתתף בהפקות גדולות שיגיעו לגליל.

במקביל לכל זה, התנהל פיצ'-גליל שקרה השנה בפעם השלישית. במסגרת הפיצ' מוצגים פרוייקטים בשלב מוקדם מאוד – שלב הפיתוח. השנה הוצגו תשעה פרוייקטים חדשים של יוצרים מכל רחבי הארץ ומהגליל. חמישה מהם זכו במענקי פיתוח.

ביום שישי, התכנסנו בבוקר לכנס יוצרים ולטקס ההשקה. שמענו ברכות מצולמות מהשרה מירי רגב וראשת מנהל התרבות גלית והבה שאשו במשרד התרבות והספורט.

איל בורס  יו"ר המועצה הישראלית לקולנוע בירך אותנו ונתן לנו את ברכת הדרך באומרו: "חברי המועצה הישראלית לקולנוע מחזקים אתכם, שמחים בשמחתכם ומכירים בהשפעה הגדולה וחשובה שתהיה לקרן הזו על המציאות בגליל בכלל ועל הקולנוע בצפון בפרט. אפשר אולי סוף סוף לומר שמהיום הקולנוע הישראלי לא יאבד יותר את הצפון!!"

 נורית צור יו"ר אשכול גליל מזרחי בירכה את הקרן ואמרה כי האשכול יתמוך בה ויסייע לביסוסה. יו"ר הקרן ניר שילה ונציג היוצרים גל שוורץ הביעו תקוותם לשגשוג הקרן והגדלת הסכומים שמוקצים לה כבר בשנת 2020.

הוקרנו קטעים מתוך פרוייקטים קולנועיים שהקרן תמכה בהם השנה וחולקו המענקים לפרוייקטים הזוכים בפיצ'-גליל.

בנוסף הוענק פרס לפרוייקט קולנועי סטודנטיאלי מצטיין מתוך פרוייקטים שהקרן תומכת בהם. מולי לנדסמן שהעניקה את הפרס על שם אבא שלה צבי שפילמן אמרה:  "הפרס הוענק לסרט 'החדר של אוהד', של נעמה רמר מאוניברסיטת תל אביב. החדר של אוהד, פרויקט רגיש ועדין המעלה שאלות חשובות ומהותיות על פגועי נפש ועל בני משפחותיהם המתמודדים יום יום עם מחלות הנפש. נעמה, בכנות ורגישות פורטת את סיפורו של אחיה אוהד (שנפטר בטיול בנחל עמוד) ושואלת שאלות שלא נשאלו, שהודחקו, ומנסה להבין להכיר ולהגיע כמה שניתן אל מחשבותיו ומניעיו של אחיה ממרחק הזמן. אני בטוחה שהסרט ידבר לאנשים רבים".

פרס צבי שפילמן מוענק השנה בפעם השישית.

 

ביום ראשון התכנסנו שוב בסינמטק ראש פינה והפעם לטקס הענקת פרסים למגמות הקולנוע בגליל שהשתתפו בפרוייקט אומץ לב אזרחי.

אירועי ההשקה מגלמים את הצהרת הכוונות של הקרן: לתמוך ביוצרי קולנוע בגליל, להביא לגליל הפקות קולנועיות וטלוויזיוניות גדולות, להפוך את המחלקה לקולנוע בתל חי למרכז להשתלמויות מקצועיות איכותיות, להפוך את סינמטק ראש פינה למרכז קולנועי חי ותוסס, לטפח עתודות גם בקרב סטודנטים וגם במגמות הקולנוע של בתי הספר בגליל.

יצאנו לדרך!!!

|  קיצור תולדות קולנוע צפון - פורום היוצרים

2012

הפורום הוקם בפסח 2012 במסגרת פסטיבל סרטים קצרים בקריית שמונה

2014

יחד 24/7 בגליל – בשיתוף עם דוקוווילאג' ומשרד החוץ

במסגרת הפרוייקט הגיעו לכפר פקיעין עשרה צוותים מבתי ספר גבוהים בכל רחבי הארץ, צילמו סרטים בכפר במשך 24 שעות, ולאחר מכן בתום שבוע של עריכות, הוקרנו הסרטים בפני תושבי הכפר.

שמיטה – בשיתוף עם קרן גשר ובית אביחי

הופקו שמונה סרטים עלילתיים קצרים בנושא "שמיטה". יוצרי הסרטים זכו לליווי אמנותי צמוד וזכו למענקי הפקה, בכפוף לכללים שהוגדרו שלפיהם 50 אחוז מהכסף של כלל הפרוייקטים, יחזור לגליל, כמשכורות לאנשי מקצוע ולנותני שירות, וכהוצאות הפקה.

2015

הקרנה חגיגית בגליל של סרטי הפרוייקט "שמיטה", וכנס מקצועי בנושא סרטים קצרים בשיתוף עם סינמטק ראש פינה.

2017

הוקם פסטיבל גליל לסרטי הרפתקה - בשיתוף עם AFF בולדר קולורדו

הפסטיבל הוקם כפסטיבל בינלאומי והוצגו בו סרטים ישראלים ובינלאומיים.

פיצ' גליל -  בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה ומכללה טכנולוגית תל חי

פורסם קול קורא, ונבחרו 5 פרוייקטים דוקומנטריים בשלב הפיתוח, שהוצגו במסגרת הפיצ'. שניים מהפרוייקטים זכו במענקי פיתוח מטעם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה. בנוסף נערך כנס מקצועי ליוצרי הקולנוע בגליל

2018

נערכה מהדורה שניה של פסטיבל גליל לסרטי הרפתקה – בשיתוף AFF ועיריית קריית שמונה.

נערך פיצ' גליל וכנס מקצועי בפעם השניה בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה.

פורסם קול קורא, ונבחרו 8 פרוייקטים שהוצגו במסגרת הפיצ'. שניים מהפרוייקטים זכו במענקי פיתוח מטעם הקרן החדשה.

נערכה סדנה מקצועית לפיתוח פרוייקטים דוקומנטריים בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה.

 

2019

נערכה מהדורה שלישית של פסטיבל גליל לסרטי הרפתקה בשיתוף עם AFF וסינמטק ראש פינה.

הפורום באמצעות "החזית הצפונית", היה שותף להקמת קרן קולנוע גליל שאושרה ב3.11.19

הפורום באמצעות "החזית הצפונית" היה שותף לשלושה קולות קוראים שפורסמו.

פיצ' גליל נערך בפעם השלישית, בשיתוף קרן קולנוע גליל.

הוצגו 10 פרוייקטים מכל הסוגות, וחמישה מהם זכו למענקי פיתוח

2020 - 2021

בשתי שנות הקורונה נערכו שתי מהדורות של פסטיבל גליל לסרטי הרפתקה - אחת מכוונת בשיתוף עם סינמטק תל-אביב, ואחת מצומצמת במרכז קלור לאמנויות בקיבוץ כפר בלום. 

 

הפורום באמצעות "החזית הצפונית" היה שותף לשלושה קולות קוראים שפורסמו. 

הפורום "באמצעות החזית הצפונית" היה שותף לפרוייקט קולנועי-מוזיקאלי - "המשולש"

 

הושק מיזם "סינמה גליל"  - סדרת הקרנות מקוונות של יוצרים מהגליל עבור הקהל הגלילי. 

 

 

bottom of page